ElinaHytonen

HPV-ROKOTTEET: LÄÄKÄRIT VAATIVAT ROKOTUSTEN LOPETTAMISTA

 

Yli 200 lääkäriä eri puolilta Eurooppaa vaatii  HPV-rokotusohjelmien keskeyttämistä, kunnes rokotteiden turvallisuus, tehokkuus ja riskit on kunnolla selvitetty.

 

Ihmisen papilloomavirusta  (HPV) vastaan myyty rokote on tarkoitettu kohdunkaulasyövän ehkäisyyn. Sen aiheuttamat voimakkaat ja jopa kohtalokkaat haittavaikutukset ovat johtaneet kasvavaan kritiikkiin, vastalauseisiin ja oikeudenkäynteihin rokotteiden valmistajia vastaan.

 

Japanin terveysviranomaiset eivät enää suosittele HPV-rokotteita, ja oikeudenkäyntejä on vireillä Ranskassa, Espanjassa ja Intiassa. Huhtikuussa 2015 HPV-rokotteiden vammauttamien tyttöjen vanhemmat protestoivat Kolumbiassa kaduilla rokotuksia vastaan.

 

Eurooppalaiset lääkärit tri Philippe de Chazournesin johdolla lähettivät huhtikuussa 2015 EU:n sosiaaliministeri Marisol Tourainelle kirjelmän, jossa he vaativat  rokotusohjelmien keskeyttämistä Euroopan Unionin jäsenvaltioissa, kunnes komissio on  selvittänyt rokotteisiin liittyvät turvallisuuskysymykset, riskit  ja rokotteiden tehokkuuden.

 

Euroopan parlamentin jäsen Michele Rivasi (Vihreät) esitteli vaatimuksen Euroopan parlamentille huhtikuussa. Hänen mukaansa miljoonat tytöt Euroopassa – kaksi miljoonaa Ranskassa - ovat saaneet HPV-rokotteen, vaikka sen tehokkuus on yhä todistamatta.  Samaan aikaan yhä suuremmalla joukolle rokotuksen saaneista ilmenee voimakkaita ja osin pysyviä haittareaktioita.

 

Ei näyttöä tehosta

 

HPV-rokotteiden kaksi tuotemerkkiä ovat käytännössä hyvin samanlaiset. Gardasil tehoaa valmistajan (Merck) mukaan neljään HPV-virustyyppiin eli tyyppeihin 6, 11, 16 ja 18. Cervarix  tehoaa kahteen näistä, tyyppeihin 16 ja 18.

 

Tämä jo on kysymyksiä herättävää.  HPV-viruksia on yli 100 eri tyyppiä, joista ainakin 15:tä pidetään syöpää aiheuttavina, mutta vain jos HPV-infektio jatkuu pitkään eikä irtosolukoetta eli papa-testiä  tehdä mahdollisten syövän esiasteiden hoitamiseksi. Lisäksi rokotteiden tyypit 16 ja 18 ovat Euroopassa melko harvinaisia. Euroopassa rokotetaan siis miljoonia tyttöjä sellaista virusta vastaan, jota ei juurikaan Euroopassa esiinny.

 

Kysymyksiä herättää myös, että  rokotteiden kykyä ehkäistä kohdunkaulansyöpää ei ole todistettu. Rokotteet tehoavat jonkin verran yllämainittuihin virustyyppeihin, mutta ei ole ainuttakaan tutkimusta, joka osoittaisi rokotteiden ehkäisevän syöpää. Gardasilin valmistaja Merck väittää, että HPV-rokote johtaa noin 70 %:n vähennykseen kohdunkaulansyöpätapauksissa, vaikka kliininen tutkimustieto ei ole tähän päivään saakka osoittanut rokotteiden ehkäisseen yhtäkään kohdunkaulansyöpätapausta. University of British Columbian tutkijat pitävät Merckin väitettä harhaanjohtavana, ei-toteennäytettynä olettamuksena, joka perustuu vain tutkimusdatan merkittävään vääristelyyn. (Current Pharmaceutical Design 2012 Sep 24)

 

Lisäksi vuonna 2012 tehty tutkimus paljasti, että HPV-rokote vähensi HPV tyyppi 16 –infektioita vain 0,6 % (rokotetut naiset/rokottamattomat naiset). Sen sijaan korkeamman syöpäriskin HPV-tulehduksia  todettiin rokotetuilla naisilla 2,6 % - 6,2 % useammin kuin rokottamattomilla. Merckin omat tutkimukset osoittavat vielä että naisilla, jotka ovat saaneet HPV tyyppi 16 tai 18 -tartunnan ennen rokotteen ottamista,  riski saada syövän esiaste tai itse syöpä nousee 44,6 %! (Am J Obstet Gynecol 2012;206:46; FDA.gov Gardasil TM HPV Quadrivalent Vaccine May 18, 2006 VRBPAC Meeting (PDF); CDC.gov Genital HPV Infection Fact Sheet February 23, 2015)

 

Tutkijat syyttävät alumiinia

 

Gardasilissa ja Cervarixissa on kummassakin adjuvanttina eli kantaja-aineena alumiinisuoloja, joihin viruksen kaltaiset proteiinit (VLP)  on adsorboitu eli kiinnitetty. Gardasilissa  on ASO4-adjuvantti tyyppiä 3-O-desasyyli-4-monofosforyylilipidi (MPL) adsorboituna alumiinihydroksidiin. Cervarixissakin virusainekset on adsorboitu alumiinihydroksidiin. Gardasilissa on lisäksi polysorbaatti 80:aa, mikä puuttuu Cervarixista.  Polysorbaatti 80 on haitallinen aine, jonka tiedetään aiheuttavan mm. hedelmättömyyttä.

 

Monet tutkijat syyttävät HPV-rokotteiden toksisista vaikutuksista niiden alumiinia.  Näitä tutkijoita ovat Ranskassa R.- K. Gherardi ja F.- J. Authier, Canadassa C. Shaw ja L. Tomljenovic, Pohjois-Amerikassa S. Seneff ja S.-H. Lee, Israelissa Y. Schoenfeld ja Englannissa C. Exley ja muut. (Michele Rivasi, MEP, 9.4. 2015, http:://vaccineimpact.com/2015/european-parliament-addresses-the…)

 

Rokotteiden alumiinisuolat vaeltavat kehossa vapaasti, kunnes saapuvat aivoihin, mihin ne alkavat kerääntyä.  Alumiini on neurotoksiini, hermostomyrkky. Tutkimukset ovat osoittaneet, että rokotteiden alumiiniadjuvantit pystyvät aiheuttamaan vakavia immunologisia häiriöitä ihmisessä. Etenkin ne altistavat autoimmuunisairauksille, aivotulehduksille ja pitkäaikaisille neurologisille komplikaatioille.

 

Nuoret tytöt sairaiksi

 

Vuoden 2015 maaliskuun puoliväliin mennessä Gardasil oli USA:ssa aiheuttanut yli 35.000 ilmoitusta haittavaikutuksista, mukana yli 200 kuolemaa. 

 

Tämä lienee vain murto-osa, alle 10 % todellisista haittavaikutuksista, sillä laki ei USA:ssa rankaise ilmoittamatta jättämisestä – niin kuin tietääkseni ei muuallakaan.  Vaurioiden ilmoittamista haittaavat muutkin tekijät. Rokotetut ja rokotettujen vanhemmat eivät useimmiten osaa yhdistää vaurioita rokotuksiin, yleensä siksi ettei heitä ole niistä edes varoitettu. Lääkärit ja muut rokottajat eivät halua tai osaa yhdistää haittavaikutuksia rokotuksiin, kun heille niistä valitetaan. Rokotuksethan ovat turvallisia! Monet rokotussairaudet saattavat lääkärit ymmälle, eikä vaivojen syy selviä vaikka potilasta tutkitaan vuodesta toiseen. Rokotteet aiheuttavat ennennäkemättömiä sairaustiloja, joille lääkäreillä ei ole diagnoosia, ja kun diagnoosia ei ole, ei ole hoitoakaan. Osa vaurioista, esimerkiksi autoimmuunisairaudet, voivat ilmetä vasta muutama vuosi rokotuksen jälkeen. Silloin syyllisen tunnistaminen on vielä vaikeampaa.

 

Kun potilas valittaa vaivaa, jota ei ole lääkärin ”kirjassa” ja jolle ei ole lääkettä, lääkärikunnan on tapana

hypätä ojan yli ja luokitella sairaus psykosomaattiseksi. Siihen voidaan antaa mielialalääke. HPV-rokotusten vaikutuksia tutkineet ovatkin hämmästelleet sitä massahysterian, psykogeenisten sairauksien, neuroosien, Münchausen-syndroomien ja valesairauksien määrää jonka HPV-rokotteet näyttävät laukaisseen.

 

HPV-rokotteiden haittavaikutuksia ovat kouristukset, epilepsia, halvaus, kasvohalvaus, huimaus, aivojen ja selkäytimen vauriot, krooninen väsymyssyndrooma, Guillain-Barrén oireyhtymä (autoimmuunisairaus: halvaantumista, kipuja, hengitysongelmia, jopa tukehtuminen,  virtsa- ja ulostusongelmia), muita autoimmuunisairauksia kuten MS, lupus,  idiopaattinen hypersomnia, lihas- ja nivelkivut, turvotukset, lymphadenopatia, hiustenlähtö, sydänsairaudet, ortostaattinen takykardia-oireyhtymä (POTS), unettomuus, neurologiset häiriöt kuten muisti-, puhe- ja  keskittymisongelmat, sokeus, kuurous, persoonallisuuden muutokset, ihottumat, kuukautiskierron muutokset, murrosikäisten ennenaikaiset vaihdevuodet, keskenmenot, ennenaikainen synnytys, synnynnäiset epämuodostumat (VAERSin raportit 2005-20012, Moro P, Abstract #S26, Annual Conference on Vaccine Research, April 28-30, 2014; Bethesda, Md), keuhkoveritulppa, haimatulehdus ja kuolema. Lievempien oireiden kirjo on laaja.

 

Hedelmättömyystilastot ovat kokeneet muutoksen. Yhdysvaltain CDC:n arvion mukaan 10,9%:lla naisista on vaikeuksia tulla raskaaksi. Vuodesta 2007 lähtien hedelmättömyysilmoitukset ovat lisääntyneet vuosittain 7,9%. HPV-rokotukset (Gardasil ja Cervarix) aloitettiin USA:ssa vuoden 2006 puolivälissä. Tähänkään eivät terveysviranomaiset ole kiinnittäneet huomiota.

 

Amerikan Ruoka- ja lääkeviraston FDA:n  mukaan ”vakavan haittavaikutuksen” pitää täyttää ainakin yksi seuraavista kriteereistä: kuolema, hengenvaarallinen, sairaalahoitoa vaativa, vahingoittuminen tai pysyvä vamma, synnynnäinen epämuodostuma tai vaatimus väliintulosta pysyvän vamman ehkäisemiseksi. HPV-rokotteiden haitat täyttävät nämä kaikki kriteerit.

 

Miksi?

 

Miksi tällainen rokote? Kirjelmässään eurooppalaiset lääkärit haluavat, että EU perustaa ” komission tutkimaan HPV-rokotteiden käytön oikeutusta, niiden hyöty/riski-suhdetta, rokotteiden käytön eettisiä näkökohtia sekä liittyykö niiden käyttöönottoon pikemminkin poliittinen kuin lääketieteellinen agenda”. Sana ”taloudellinen” olisi hyvin sopinut mukaan.

 

HPV-rokotetta markkinoidaan papilloomavirustulehduksen aiheuttaman kohdunkaulansyövän ehkäisijänä. Rokote annetaan nuorille tytöille, Suomessa alkaen 11-vuotiaista, muualla jopa 8-vuotiaille. Se annetaan kolmena rokotuskertana.  Rokotteen suojaava vaikutus kestää ehkä noin 5 vuotta – siitä ei ole täyttä varmuutta - eli monen tytön kohdalla suoja on ohi, kun aktiivinen seksielämä todennäköisesti alkaa. Silloin on siis aika ottaa uudet suojaavat rokotukset. Vaurioiden riskit ovat nyt suuremmat kuin ennen. Myös poikien liittäminen HPV-rokotusohjelmaan on suunnitteilla.

 

Yli 90 % HPV-tulehduksista paranee itsestään. Virus häviää elimistöstä 2 vuoden sisällä, jolloin gynekologi voi tutkimuksessaan havaita solujen palautuneen normaalitilaan. Elimistö kehittää myös vasta-aineita mahdollisia uusia HPV-infektioita vastaan.

 

Niillä naisilla joiden infektio ei häviä on pieni riski sairastua kohdunkaulansyöpään. Riski on mitättömän pieni: kohdunkaulansyöpään sairastuu maailman väestöstä alle 1 prosentti; THL kertoo Suomessa esiintyvän 150 tapausta vuodessa eli sairastuvia on noin 0,006 % väestöstä, toinen arvio on 50-70 tapausta vuodessa. Useimmat saavat sen yli 50-vuotiaina. HPV-rokotteen kohderyhmä onkin kummallisesti valittu: tauti saadaan yleensä vaihdevuosien jälkeen, mutta rokotuksia, joka antaa ehkä viiden vuoden suojan, annetaan ennen murrosikää. HPV-rokotteiden käyttöönoton jälkeen on kylläkin tapahtunut hälyttävä muutos. Kohdunkaulansyöpää on tavattu jo jopa 20-vuotiailla (HPV-rokotetuilla).

 

Mikä tässä on hyöty/riski-suhde?

Gardasilin valmistaja Merck kertoo omassa tuoteselosteessaan, että 100 000:ta rokotettua kohtaan on odotettavissa 2.500 vakavaa haittavaikutusta (eli 2,5 %). Otetaan rinnalle Malaiji, jossa tällä hetkellä esiintyy eniten kohdunkaulansyöpää maailmassa, peräti 75,9 naista 100 000:sta eli 0,076 %. Kuka täysissä järjenvoimissa oleva vaihtaisi edes tuon luvun Merckin tarjoamaan 2.500:an vakavaan haittavaikutukseen/100 000 rokotettua?

 

Kohdunkaulansyöpää pidetään helposti hoidettavana syöpälajina, ja toisaalta se on helposti ehkäistävissä kondomin käytöllä, elämäntapojen hallinnalla ja papa-kokeilla, joilla kohdunkaulansyöpä  ja sen esiasteet voidaan todeta hyvin varhain.  (Papa-kokeita suositellaan myös rokotetuille!)

 

Rokotuksen hinta

 

Yksi Gardasil-rokote maksaa 123,45 euroa, yksi Cervarix  122,97 euroa. Suomi käyttää Cervarixia. Yhden 11-vuotiaan tytön kolminkertainen rokoteannos maksaa meillä siis 368,91 euroa.

 

Pääkaupunkiseudulla 11-vuotiaita on laskennallisesti 10.000, vähän alle puolet näistä tyttöjä (48,9 % vuonna 2011). Jos kaikki 11-vuotiaat tytöt ottavat rokoteannoksen, sen hinnaksi tulee noin 1 miljoona 842.000 euroa.

Kaikki eivät kuitenkaan ota rokotetta, joten siitä syntyy säästöä.

 

Jatketaan koko maan mittakaavassa. Siinä yksi ikäluokka on noin 60 000, joista tyttöjä taas vähän alle puolet. Yhden ikäluokan rokotuksen hinnaksi tulee noin 11 miljoonaa euroa. THL ilmoittaa rokottavansa 11-12-vuotiaat tytöt sekä kahtena ensimmäisenä vuonna (2014-15) myös ikäluokat 13-15.  Näin rokotusohjelman alussa 11 miljoonaa pitänee siis kertoa luvulla 5, mikä tekee 55 miljoonaa.  Sen jälkeen rokotusvuorossa ovat nimenomaan 11-vuotiaat, eli 11 miljoonaa/v. Tässä ei ole mukana vahvistusrokotuksia.

 

Kaikki eivät kuitenkaan ota rokotetta, joten taas siitä syntyy säästöä. Rokotteita ei kulu, ja toisaalta kansanterveydellinen hyöty on huomattava, kun odotettavissa olevia kroonikkoja, vammautuneita, kuntoutettavia ja lääkittäviä nuoria ei saatukaan aikaan.

 

Sekä rokotteet että hoidot, kuntoutukset ja sairauseläkkeet ovat veronmaksajien maksettavia. Rokoteostokset THL tekee verovaroilla Glaxo-Smith-Kleinilta, joka saa voitot.

 

Glaxo-Smith-Klein? Sama firma joka myi THL:lle Pandemrix-rokotteen sikainfluenssaa vastaan. Silloin  rokotteen aiheuttamat narkolepsiatapaukset läpäisivät Suomen mediamuurinkin.  GSK on kansainvälinen lääkeyritys, joka maksoi vuonna 2011 USA:n historian suurimmat sakot terveydenhuollon alalla: 3 miljardia dollaria useiden lääkkeiden laittomasta markkinoinnista off-label-käyttöön eli muuhun käyttöön kuin mihin lääke on hyväksytty. Yksi näistä oli Avandia, joka 2010 vedettiin Euroopassa pois myynnistä sydänkuolemien takia. 2009 GSK sai 750 milj. dollarin sakot petoksellisesta toiminnasta, koska toimitti markkinoille viallisia lääkkeitä ja valehteli niistä. GSK maksoi 2003 sakkoja 88 milj. dollaria liikahinnoittelusta, ja verottaja uhkasi sitä 7,8 miljardin lisäveroilla maksamattomista veroista. Firma maksoi 3,1 miljardia dollaria verokeinottelusta (2006), 175 miljoonaa sakkoina halvempien lääkkeiden saannin estämisestä (2004), 14 miljoonaa dollaria laittomista toimista ja petoksista lääkemonopolin ylläpitämiseksi (2006). Samanlainen GSK:n  toiminta maksoi EU:lle 3 miljardia kahdeksassa vuodessa (2008). Nämä tiedot ovat peräisin Peter C. Götzschen kirjasta  Deadly Medicines and Organized Crime, joka myös on saatavissa suomeksi.

 

GSK ei ilmeisesti ole sen kummempi kuin muutkaan suuret lääkeyritykset.  HPV-rokotteet ovat hyvä liikeidea, nuoria tyttöjä ja poikia riittää, heitä tulee koko ajan lisää ja ennen pitkää he harrastavat seksiä. Lääkeyritys etsii voittoa niin kuin muutkin liikeyritykset. Lääkeyritysten toimikenttä on kuitenkin erityinen, ne toimivat terveyden, sairauden ja kuoleman alueella ja ovat siksi hallitusten erityisessä suojeluksessa. Hallitukset tukevat niiden taloudellista toimintaa verovaroin ja valvovat niiden etuja tiukasti. Hallitusten harjoittama, lain vaatima lääkeyritysten kontrolli on lempeää ja hataraa, ystävä kontrolloi ystävää. USA:ssa samat ihmiset istuvat vuoroin valvovan elimen  FDA:n johdossa, vuoroin suurten lääkeyritysten johdossa.  USA:n hallituksella on myös mm. Gardasilia koskevia patentteja, joten se saa tuloja rokotteiden myynnistä. Siksi näin suurisuuntainen, kyynisesti valtioilta verovaroja keräävä hanke kuin HPV-rokotukset on mahdollinen. Siksi myös näin suurisuuntainen, kokonaisten ikäluokkien terveyden vaarantava hanke voi toimia viranomaisten tuella, vuodesta toiseen.

 

Siksi myös pieni Suomi, jonka taloutta Sipiä-Soini-Stubb-hallitus koettaa saada tolpilleen 4 miljardin säästöohjelmalla, suostuu maksamaan yli 50 miljoonaa euroa tuotteesta, joka on tarpeeton, jonka tehoa ei ole vieläkään tieteellisesti todistettu ja joka on terveydelle erittäin haitallinen. 4 miljardia on suurelle lääkeyritykselle pikkusumma, hyväksyttävä myynninedistämiskustannus. Suomelle se on iso raha ja niin on 50 miljoonaakin. Ei sitä saisi panna järjettömyyksiin.

 

HPV-rokotteet ovat kansainvälinen skandaali

 

Muutamat maat ovat jo ottaneet etäisyyttä HPV-rokotuksiin.

 

Tri Lucija Tomljenovic (University of British Columbia, lääketieteellinen osasto) ja autoimmuunisairauksien erikoistuntija prof. Yehuda Shoenfeld ryhmineen (Sheba Hospital, tutkimuskeskus, Israel) ovat tutkineet, miten HPV-rokote kohottaa riskiä saada aivojen autoimmuunihäiriöitä, kuten MS-tautia.  Kun Japanin Lääkevalvontavirasto tutustui tutkimukseen 2013 ja vertasi sen tuloksia oman maansa tilastoihin, Japanin hallitus ja terveysviranomaiset päättivät 2014 lakata suosittelemasta HPV-rokotuksia.

 

Itävalta punnitsi HPV-rokotteen terveysriskit ja kieltäytyi hyväksymästä sitä rokotusohjelmaansa, ottaen huomioon että kohdunkaulansyövän esiasteen toteamiseen on jo olemassa luotettava ja halpa papa-testi.

 

Ranskassa on nostettu useita oikeusjuttuja Gardasilin valmistajaa Sanofita  vastaan rokotevaurioista, joita ovat lupus, Guillain-Barré, ADEM (disseminated encephalomyelitis, aivoihin ja selkäytimeen kohdistuva tulehdus, harvinainen sairaus, jonka esiintyvyys on lisääntynyt 8,1 % vuosittain HPV-rokotteiden käyttöönoton jälkeen), idiopaattinen hypersomnia ja MS-tauti.

 

Espanjassa on nostettu oikeusjuttu Gardasilin valmistajaa Merck-Sanofi Pasteuria, Espanjan terveysviranomaisia ja La Riojan paikallisia terveysviranomaisia vastaan Gardasilin aiheuttamista vaurioista (2014).

 

Espanjassa Merckiä syytetään myös siitä, ettei se käyttänyt rokotteen kliinisten kokeiden aikana inerttiä placeboa, vaan manipuloi siten tutkimusdataa, minkä jälkeen se markkinoi rokotetta valheellisin perustein. Kansallisia ja paikallisia terveysviranomaisia syytetään siitä, etteivät ne tarkistaneet Merckin antamien turvallisuustietojen todenperäisyyttä eivätkä jakaneet suurelle yleisölle tietoa jo olemassa olevasta turvallisesta ja tehokkaasta tavasta kontrolloida kohdunkaulasyöpää.  Terveysviranomaisia syytetään myös, että ne tiesivät hyvin Gardasilin haitallisista vaikutuksista ja suosittelivat silti rokotteen ottamista. Tämä osoitti täydellistä piittaamattomuutta nuorten tyttöjen terveydestä ja hyvinvoinnista, rikossyytteessä sanotaan. Kun rokotevaurioita sitten ilmeni, sairastuneet saivat osakseen halveksuntaa terveysviranomaisten taholta ja heidät jätettiin oman onnensa nojaan.

 

Intiassa on nostettu oikeusjuttu GlaxoSmithKlinea, MSD Pharmaceuticalsia ja Intian ylintä lääkevirastoa, lääketieteellisen tutkimuksen neuvostoa (ICMR), kahta osavaltiota ja kansalaisjärjestö PATH Internationalea vastaan. Kanteen mukaan Gardasilia ja Cervarixia on käytetty laittomasti kahdessa osavaltiossa 24.000:n  10-14-vuotiaan tytön rokottamiseen, ilman että rokotteiden turvallisuudesta oli tietoa. Projektit keskeytettiin vasta useiden kuolemantapausten jälkeen. Tytöillä esiintyi myös vakavia allergisia reaktioita, kouristuksia, halvauksia, liikehermoston sairauksia, veritulppia, sydänsairauksia jne. Projektipapereissa kuolemat luokiteltiin itsemurhiksi, jotka tapahtuivat muista syistä, ja muita sairastumisia salattiin tai vähäteltiin. Projektin taustalla vaikuttivat WHO, PATH ja Bill & Melinda Gates-säätiö.

 

Maaliskuussa 2015 Etelä-Amerikan Kolumbiassa sadat HPV-rokotusten uhrien vanhemmat järjestivät  mielenosoituksia neljässä eri kaupungissa.  Mielenosoitusten välitön syy oli maan kansallisen terveysinstituutin raportti, jonka mukaan HPV-rokotusten aiheuttamat sairastumiset eivät olleet missään yhteydessä rokotuksiin vaan kuuluivat suureen massahysterian aaltoon.  Mielenosoittajat vaativat  maan terveysviranomaisia tutkimaan tyttöjen sairastumisen todelliset syyt, järjestämään pätevää hoitoa tähän mennessä sairastuneelle 800 tytölle ja lopettamaan Columbian HPV-rokotukset, kunnes turvallisuuskysymykset on selvitetty.

 

Amerikassa rokotteiden valmistajia vastaan ei voi nostaa syytettä. 1980-luvulla USA:ssa oli niin paljon oikeudenkäyntejä vahingonkorvausvaatimuksineen rokotteiden aiheuttamista sairauksista ja kuolemista, että lääketeollisuus kiristi kongressia uhkaamalla lopettaa rokotteiden valmistuksen (todella vapaassa markkinataloudessa niin tietysti olisi pitänytkin tapahtua), ellei sille anneta lainsuojaa kaikkia mahdollisia lakisyytöksiä vastaan. Kongressi antoi lääketeollisuudelle legaalin immuniteetin kaikkien rokotteiden aiheuttamien vaurioiden varalta, minkä korkein oikeus vahvisti vuonna 2011.  Rokotteista sairastuneet voivat hakea korvausta erillisestä laitoksesta (VAERS), joka pitkällisen oikeudenkäynnin jälkeen joskus myöntää korvauksen verovaroista. Ainutlaatuinen järjestelmä, jossa syyllistä ei koskaan todeta syylliseksi.

 

Suomessakin terveydenhoitokulttuuri on sairastunut

 

THL:n johtajan Juhani Eskolan tieteellinen ura on keskittynyt rokotteisiin. Laitoksessa on muitakin rokotusasiantuntijoita. He tuntevat taatusti HPV-rokotteiden epäselvän ja ilmeisen epärehellisen alkuhistorian, niiden toteennäyttämättömän hyödyn ja maailmanlaajuisesti todetut haittavaikutukset. Narkolepsiatapaukset olivat ilmeisesti terveysviranomaisillekin järkytys, ainakin sen kuvan olen saanut. Onko meillä varaa odottaa uusia järkytyksiä?

 

Suomessakaan terveydenhuoltohenkilökunta ei yleensä kuuntele vanhempia, jotka valittavat rokotusten haittavaikutuksista. Potilaskokemusten mukaan oireiden vähättely on yleistä. Jos oire on vakava, sanotaan ettei asiasta saa kysellä eikä annettua rokotetta saa kyseenalaistaa.  Jos vanhemmat vaativat lapsen kuoltua selvityksen rokotteen turvallisuudesta, heitä saatetaan uhkailla oikeustoimilla tai perheen muiden lasten siirtämisellä sijoitusperheisiin.  Tämä kertoo terveydenhoitokulttuurin sairastumisesta.

 

EU:n perusoikeuksien julistus ja Suomen laki potilaan oikeuksista takaavat kansalaisille oikeuden terveyteen ja asialliseen terveydenhoitoon. Yksi potilaan oikeuksista on tietoon perustuva suostumus, eli potilaalla on oikeus kaikki lääkkeeseen tai toimenpiteeseen liittyvät tiedot kuultuaan päättää ilman painostusta ja uhkailua, suostuuko hän ottamaan vastaan lääkkeen tai toimenpiteen. Tätä oikeutta ei rokotusten yhteydessä syystä tai toisesta kunnioiteta lainkaan. Sen kunnioittamista myös vaaditaan terveysviranomaisilta Euroopassa ja Intiassa käynnistetyissä oikeusjutuissa. 

 

Jopa rokotepakkausten sisällä olevissa rokoteselosteissa kerrotaan rokotteen haittavaikutuksista, myös kuoleman mahdollisuudesta. Edes näitä tietoja ei yleensä kerrota tai näytetä rokotettaville.

 

HPV-rokotteet ovat osoittautuneet poikkeuksellisen myrkyllisiksi. Ne ovat lisäksi kalliita, tarpeettomia ja hyödyttömiä. Suomenkin on keskeytettävä HPV-rokotusohjelmansa, mieluummin heti.

 

Elina Hytönen

 

Lähdetiedot

1.http://vaccinimpact.com/2015/european-parliament-addresses-the Gardasil Scandal in Europe

2.http://www.wddty.com/doctors-call-for-halt-to-unsafe-hpv-vaccine-programme

3.http://healthimpactnews.com/2014/mercks-former-doctor-predicts-that-gardasil-will-become-the-greatest-medical-scandal-of-all-time/

4.http://healthimpactnews.com/2014/treating-gardasil-injuries/

5.https://www.change.org/p/European-parliament-european-commission (petition, european forum for vaccine vigilance)

6.http://healthimpactnews.com/2014/why-is-the-cdc-ignoring-explosion-of-recorded-hpv-vaccine-injuries

7.http://healthimpactnews.com/2014/japan-international-medical-researchers-issue-warning-about-hpv-vaccine-side-effects

8.http://www.thelibertybeacon.com/2014/01/09/gardasil-continues-to-devastate-lives-around-the-world

9.http://healthimpactnews.com/2013/sanofi-sued-in-france-over-gardasil-vaccine

10.http://healthimpactnews.com/2014/10-more-young-women-file-criminal-complaints-due-to-injuries-from-gardasil-vaccine-in-france

11.http://www.feelguide.com/2013/07/16/lead-develooper-of-hpv-vaccines-comes-clean-warns-parents&young-girls-it-is-all-a-giant-deadly-scam

12.http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/05/05/hpv-vaccine-can-make-you-susceptible-to-more-serious-strains-of-hpv

13.http://healthimpactnews.com/2013/if-hpv-vaccines-were-consumer-goods-would-they-still-be-on-the-market

14.http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/10/21/hpv-vaccine-linked-tonervous-system-disorder-and-autoimmunity

15.http://truthaboutgardasil.org/what-is-cervarix/injuries-in-the-uk/

16.http://www.naturalnews.com/049256_Gardasil_HPV_vaccine:_Spain_joins_growing-list-of-countries-to-file-criminal-complaints

17.http://healthimpactnews.com/2015/parents-of-hpv-vaccine-victims-protest-in-the-streets-of-colombia

18.http://www.naturalnews.com/048571_mandatory_vaccines_code_...

19.http://healthimpactnews.com/2014/Gardasil-toxic-contaminant-confirmed-by-independent-lab-in-france

20.https://www.facebook.com/Rokotusinfo/posts/10151843818329639

21.Deadly Medicines and Organised Crime, How big pharma has corrupted healthcare, Peter C. Götzsche, Radcliffe Publishing, London New York, 2013.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Näistä on hyvä kyllä vähän pitää ääntä ja kyseenalaistaakkin.

Itse mielenkiinnosta joskus kilautin THL:n rokotusohjelman johtajalle ja vastaus oli hämmentävä.

Sai kyllä allekirjoittaneen suhtautumaan vielä aiempaa kriittisemmin näihin uusin kiisteltyihin rokoteinnovaatioihin.

http://rikureinikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17052...

Käyttäjän JormaKuusela kuva
Jorma Kuusela

Hyvä Elina Hytönen. Jostakin syystä puheenvuorosi ei vakuuta minua. Valitsen vain yhden esimerkin: "Vuodesta 2007 lähtien hedelmättömyysilmoitukset ovat lisääntyneet vuosittain 790%." Se on nimittäin helppo arvioida.

Jos vuonna 2007 olisi ollut esimerkiksi 10 hedelmättömyysilmoitusta, niitä olisi pikaisen laskelmani mukaan pitänyt olla vuonna 2015 noin 152 miljoonaa. Lähtötilanne lienee arvioitu alakanttiin. Jos ilmoituksia olisikin ollut sata, oltaisiinkin jo puolessatoista miljardissa. Kun arvelusi mukaan vain vajaa 10 % haittavaikutuksista tiedetään, maapallon väestö loppuu kesken. Ole kiltti ja oikaise, jos laskin tai tulkitsin väärin. Tahallani en ole tehnyt mahdollista virhettä.

Julkaisemasi haittavaikutusten luettelo on pelottava. Sen suhteen tulee tietenkin mieleen kysymys, onko tarkoituksesi väittää, että THL sivuillaan valehtelee haittavaikutuksista, vieläpä tahallaan. Sen lista on kovin erilainen. Toki haittoja mainitaan, mutta esimerkiksi pahoinvointi, oksentelu ja ripuli ovat mielestäni aivan eri luokkaa kuin vaikka sokeutuminen, kuuroutuminen, synnynnäiset epämuodostumat, keuhkoveritulppa tai kuolema.

Yritin myös vilkaista lähteitäsi, mutta turhauduin varsin pian. Jotkin linkit eivät johda mihinkään, jotkin rekisteröitymistä vaativille sivuille, ja jotkin hyvin epämääräisille rokotevastaisille foorumeille. Niiltä taas en löytänyt mielestäni kelvollisia viitteitä uskomusten tueksi. Tosin en viitsinyt kovin kauaa sinnitellä.

Tietenkin maailmaan mahtuu mielipiteitä, mutta rokotteidenvastaisuudessa kysymys on mielestäni niin vakavasta asiasta, että väitteet ansaitsisivat olennaisesti vakuuttavammat perustelut.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Yli 200 lääkäriä eri puolilta Eurooppaa vaatii HPV-rokotusohjelmien keskeyttämistä, kunnes rokotteiden turvallisuus, tehokkuus ja riskit on kunnolla selvitetty."

Montakos lääkäriä Euroopassa olikaan yhteensä? Ja siitä yli 200 tekee prosenteissa ... ?

Käyttäjän heikkikolehmainen kuva
Heikki Kolehmainen

Aiemmin rokotettiin, jotta miljoonat pelastuisivat. Nykyään rokotetaan miljoonia, jotta kukaan ei menehtyisi. Tämä on tyyppillistä politiikalle nykypäivän hyperverkottuneen viestinnän maailmassa: on paljon helpompaa perustella toimenpiteet todennetun taudin mahdollisten muutamien uhrien pelastamiseksi, kuin huomioda sivuvaikutusten aiheuttama, vaikeasti toteennäytettävä, mutta huomattavasti laajempi hyvinvoinnin lasku.

Käyttäjän PiiaCollan kuva
Piia Collan

Pelkästään se että rokotetta ei ole tutkittu tarpeeksi ja se tehoaa murto-osaan viruksista pitäisi herättää epäilyjä.

En antaisi tyttärelleni.

Juhani Knuuti

Kirjoituksessa olevat väitteet ovat lähes kaikki virheellisiä.

Ne perustuvat joko väärinymmärrykseen taikka tahalliseen asioiden vääristelyyn. Jo viiteluettelon sisältö paljastaa, että väitteiden tueksi ei ole esitetty mitään oikeaa tutkittua tietoa.

Kirjoituksen sisältö on lähes sellaisenaan kopioitu/käännetty muiden rokotusfanaatikkojen teksteistä. Lähes kaikki väitteet ovat kumottu moneen kertaan mutta ne edelleen kiertävät netissä ja valitettavasti ne ovat päätyneet myös tähän kirjoitukseen.

Markus Mäki

Nyt ei mennyt putkeen.
Tämä ei nyt ole uskon asia ollenkaan. Tuollaisen "tiedon" levittäminen on paitsi typerää, myös vaarallista. Täysin turhat lähdeviitteet, joiden tarkoitus on vain harhauttaa lukija luulemaan että väitteillä olisi jotain todellisuuspohjaa. Jotain velvollisuudentuntoa pitäisi nettikirjoittelussa olla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kerroit Itävallan ratkaisusta seuraavasti:
"Itävalta punnitsi HPV-rokotteen terveysriskit ja kieltäytyi hyväksymästä sitä rokotusohjelmaansa, ottaen huomioon että kohdunkaulansyövän esiasteen toteamiseen on jo olemassa luotettava ja halpa papa-testi."

Googlasin asiasanoilla Itävalta HPV. Löysin monta kirjoitusta, joissa oli sairastumiskertomuksia ym ja väite, että Itävalta olisi luopunut rokotteista. Löysin lisäksi opinnäytetyön, jonka mukaan Itävallassa olisi tutkittu rokotteen vaikutusta. Pojille oli tutkimuksessa annettavana 4-valenttinen rokote ja tytöille 9-valenttinen HPV-rokote. En lukenut aineistoa kovin tarkasti.

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/1294...

Satakunnan kansa kirjoitti, että Satakunnassa hyvin suuri osa kieltäytyy HPV-rokotteesta. Uutisessa oli maininta Itävaltaa koskien:

"Naistentautien erikoislääkäri ja gynekologi Sinikka Oksa Satakunnan keskussairaalasta kertoo myös törmänneensä sairastumis- tarinoihin. Hänen mukaansa sosiaalisessa mediassa kiertävät yksittäiset tautikertomukset ja valeuutiset voivat johdatella vanhempia ja nuoria ajattelemaan, että rokotteessa on kyse suuremmasta asiasta kuin oikeastaan onkaan.

–Törmäsin netissä uutiseen, jossa sanottiin, että Itävallassa olisi lopetettu HPV-rokotusohjelma kokonaan liittyen näihin tautiepäilyihin. Totuus oli, että Itävallassa ei suinkaan ollut ohjelmaa lopetettu, vaan ohjelma oli laajennettu koskemaan myös poikia, jotta hekin välttyisivät levittämästä papillooma- viruksia."
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/satakunna...

Olen melko pöyristynyt kirjoituksestasi, mikäli Satakunnan keskussairaalan lääkärin puheet pitävät paikkaansa. Nimittäin googlaillessani havaitsin, että myös Antti Heikkilä esitti saman väitteen blogissaan. Olen jossain vaiheessa jopa arvostanut Heikkilän näkemyksiä ravitsemuksesta ja tiettyjen käytettyjen hoitojen haitallisuudesta.

Mutta toivon, että löydät Itävaltaa koskevan, todelliselta vaikuttavan artikkelin. Antti Heikkilä oli erehtynyt blogiinsa linkkaamaan rokotevastaisen humpuukitiedon sivuston. Jollet Itävalta-väitettäsi pysty vahvistamaan uskon, että olet vain valheellisen ja puutteellisen tiedon levittäjä.

Toimituksen poiminnat