*

ElinaHytonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaispuolue ry.

Oppositioon!

Oppositioon!

Tasavallan presidentti kritisoi taannoin oppositiota siitä, että hänen toivomansa tiedustelulainsäädäntö ei edennyt hänen toivomallaan tavalla ennen Turun iskua.

Syytös saattaa pitää paikkansa. Se ei kuitenkaan ole tässä tärkein asia. Jotkut muut asiat ovat, ja näinäkin aikoina opposition asema ja rooli on hyväksyttävä ja pikemmin vahvistettava kuin heikennettävä.

Vertauskuva Kansalaispuolueen organisaatiosta

Mahdollisesti puoluerekisteriin pääsevän Kansalaispuolueen organisaatio eroaa muiden puolueiden organisaatioista täydellisesti. Puolueen jäsenet on jaettu kolmeen kategoriaan, josta alla lisää.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223078-vayrysen-kansalaispuolueen...

Nyt esitän vertauskuvan näistä kolmesta kategoriasta.

Puolueen puheenjohtaja on diktaattori. Varsinaiset jäsenet ovat mukana diktaattorin hallituksessa. Asiantuntijajäsenet toimivat diktaattorin esikuntana. Kannattajajäsenille jää vain diktaattorin uskollisen alamaisen osa.

Vanha sotaratsu veti ässän hihasta

 

Politiikan ikiliikkuja Paavo Väyrynen (kansp.) yllätti ja perusti uuden aatteellisen yhdistyksen, joka on tarkoitus merkitä puoluerekisteriin, kun edellytykset täyttyvät. Kansalaispuolue ry. on Väyrysen uusin luomus ja sen perustamisen motiivit ja seuraukset herättävät useitakin kysymyksiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä