ElinaHytonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Maaseudun elämä

Fiksu vaihtoehto: muuta pois pääkaupunkiseudulta

Kun aikoinani, nuorena hollantilaismiehenä, päätin muuttaa suomalaisäitini kotimaahan, ajatukseni oli yhtä kirkas kuin viime pakkasyö: vain opiskelun ajaksi asun Helsingissä, mutta valitsen sellaisen ammatin, että pystyn valmistumiseni jälkeen asumaan "oikeassa Suomessa" eli maaseudulla. Siihen mennessä olin nähnyt jo aivan riittävästi ruuhkaa, asfalttia ja betonia.. 

Mamun maallemuutto

Oikeastaan saimme ihan virkeän keskustelun pääkaupunkiseudun tuoreesta, vihreänmustasta huumorista. Niin kuin monissa muissa yhteyksissä, niin tässäkin pätee upea suomalaissanonta "Se, mitä Pekka kertoo Paavosta, kertoo sittenkin enemmän Pekasta kuin Paavosta".

Maaseudulla asuva vähemmistö

Täällä maalla on mukava asua ja tehdä jopa etätöitä. Maaseudullakin moni maksaa veronsa. Maanviljeilijöitä tarvitaan jatkossakin. Suomi ei pidä olla täysin riippuvainen ulkomaalaisesta ruokatuotannosta.

Uudenmaan maaseudun strategia - kylien kaupungit?

Perjantaina 27.3. pidettiin Loviisassa tilaisuus, joka puhalsi toivoa Loviisan maaseudun tulevaisuuteen. Thomas Rosenberg oli yhteistyössä ruotsin- ja suomenkielisten kotiseutuyhdistysten kanssa pannut pystyyn koko päivän ohjelman Loviisan kylien ympärille.

Aamupäivän esitelmiä en ehtinyt kuulemaan, mutta ne käsittelivät teemaa ”Ydinvoimakaupungista puutaloidylliksi” sekä Loviisan Wanhoja Taloja (laululla höystettynä!).

Ne pienet koulut

Hyrsylän mutka on tunnettu paikka entisessä Nummi-Pusulassa ja nykyisessä Lohjalla Aira Samulinin asuinpaikkana. Siellä käyvät ihmiset nauttimassa ikinuoren Samulinin ohjelmista. Ehkä Aira Samulinin elämänmyönteisestä asenteesta johtuen Hyrsylän mutkan nimi tuo iloisia tuulahduksia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä