*

ElinaHytonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Melutaso tuulivoimaloissa

Helsingin Sanomat kirjoittaa vastoin parempaa tietämystä

Helsingin Sanomat kirjoittaa taas vastoin parempaa tietämystä tämän päiväisessä pääkirjoituksessaan. Ihmisellä unihäiriöt aiheuttavat kaikenlaista sairautta ja häiriöiden pitkittyessä vakaviakin sairauksia.

 

Tuulivoimamelusta on tutkimusta ja todisteita olemassa jo, että yöaikainen hakkaava amplitudimoduloitu matalataajuinen melu tuulivoimaloista häiritsee unta ja aiheuttaa heräämistä ja pääsyä syvään REM uneen.

 

Tuulivoimamelu – eettinen dilemma, osa II

We will speak with Dr. Jeff Aramini, Ph.D. about the just published Nissenbaum-Aramini-Hanning research tying turbines to health impacts.  Dr. Aramini is the CEO of Intelligent Health Solutions and a former manager of the Public Health Agency of Canada unit responsible for coordinating multijurisdictional and international enteric disease outbreak investigations.

Merkittävä kotimainen tutkimus tuulivoimamelusta

Eilisessä Hesarissa on kirjoitus tuulivoimaloiden melun häiritsevyydestä ja linkki tutkimukseen.

Kyllähän sitä häiritsevyyttä on löydetty. Paljolti tuulivoimamelun häiritsevyys on riippuvainen asenteista tämän tutkimuksen mukaan. Negatiivinen suhtautuminen tuulivoimaloihin pahentaa melun häiritsevyyttä etc. http://www.hs.fi/talous/art-2000005023510.html?share=2d865b610d8eb07fa3d5df95b375a37e

 

Tuulivoimalan melun takia kotinsa jättäneet voittivat oikeusjutun

Families forced from homes due to wind farm noise win court case

”Useat perheet Co Corkissa, jotka joutuivat jättämään kotinsa häiriöiden takia läheisistä tuulivoimaloista johtuen, ovat voittaneet merkittävän tapauksen korkeammissa oikeusasteissa tällä viikolla.

Melutasosta tuulivoimaloissa kinastellaan

45 dB(A) tuulivoimamelu on tuulivoimateollisuuden mukaan turvallinen kodin ulkopuolella mitattuna. Sisällä asunnossa < 30 dB(A) olisi teollisuuden mukaan turvallinen melutaso.

Äänen asiantuntijat kinastelevat sopivista tuulivoimaloiden melu normeista

Pilottitutkimusta tuulivoimalan infraääniin liittyen

EU:n energiapolitiikan mukaisesti, tuulivoimalat yleistyvät kaikkialla Euroopassa, ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan maailmanlaajuisesti. Joten tuulivoimaloiden läheisyydessä asuu enemmän ihmisiä tulevaisuudessa, ja siten voivat altistua tuulivoimaloiden meluun.

Unkarilla ei aikomusta sallia tuulivoimaloita joka paikkaan

http://www.portfolio.hu/en/economy/hungarian_president_throws_back_law_that_would_kill_wind_turbines.31987.html

 

Unkari on antanut uudet suuntaviivat käyttöön koskien tuulivoimarakentamista, kts. karttaa, vain valkoisella merkityille kohteille olisi sallittua pystyttää tuulivoimaloita. Mutta eihän kartassa ole yhtään valkoista kohtaa! Täsmälleen.

 

Tuulivoimamelu on äärimmäinen vääryys lähellä asuvia kansalaisia kohtaan

Viimeaikaisesta keskustelusta jopa täällä Uuden Suomen puheenvuorossa annetaan helposti sellainen kuva tuulivoimameluun liittyvistä ongelmista, että niitä pitää voida vähätellä tai ne voidaan mitätöidä vetoamalla joihinkin aikaisempiin selvityksiin, joilta puuttuu tieteellinen pohjaa.

Tuulivoimalle myönteiset tuulet ovat kääntymässä

Neljä vuosikymmentä on kiistelty tuulivoimalamelun terveysvaikutuksista. Todisteet tuulivoimamelun haitallisuudesta eivät ole riittäneet viranomaisille. Syy-yhteyden todistaminen haitallisten terveysvaikutusten ja teollisuusluokan tuulivoimalamelun välillä on varmistunut vertaisarvioidun tieteellisen tutkimuksen avulla.

KHO:n päätös: Luvian tuulivoimakaava ei täytä YM:n suositusohjeita

KHO antoi hyväksynnän virheellisen melumallinnuksen käytölle? ”Ja nyt Luvian päätöksessä virheelliset melutasot meni läpi ja valheellinen melumallinnus hyväksyttiin ja KHO työnsi vastuun takaisin Luvialle ja rakennuslupamenettelyyn, vaikka tiedossa oli että kaavan vastaiset rakennusluvat ovat odottamassa KHO:n päätöstä.”

 

KHO hyväksyi tehdyt selvitykset muiden kuin melutasojen osalta.

 

”Korkein hallinto-oikeus ei noudattanut selvittämisvelvollisuutta mm. mahdollisen asiantuntijalausunnon hankkimisesta melumallinnukseen...”

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä