*

ElinaHytonen

Tuulivoima talous

Miksi toimittajat ostivat räjähtävän lepakon?

Ruben Stillerin isännöimä Pressiklubi vastaa. ... Jakso 29: Miksi toimittajat ostivat räjähtävän lepakon? pe 14.10. klo 20.00 · Yle TV1

Mutta onko politikointi korvaamattoman arvokkailla lepakoilla samalla jättämässä tuulivoimasta käytävän keskustelun varjoonsa?

Noki ja pienhiukkaset stratosfäärissä kylmentävät ilmastoa

Tutkimusten mukaan Ilmaston lämpenemistä on yliarvioitu ilmastomalleissa. 

 

”Abstract

Ei enempää tuulivoimatukia!

Tuulivoimasta on nyt paljon puhuttu sellaisena vihreänä energiana, joka luo työpaikkoja ja talouskasvua. Kokemus kertoo kuitenkin jotain ihan muuta. Tuulivoima on hankalasti ennustettavaa ja satunnaista. Aina ei tuule, ja tuulenkin voimakkuus vaihtelee, aiheuttaen häiriötä sähköverkon taajuuteen. Sitä ei siis voi käyttää säätö- eikä perusvoimana. Sen rakentaminen on kallista, mikäli halutaan paljon tuulta pitää rakentaa merelle, ja se on huimasti kalliimpaa.

Turha kallis syöttöjärjestely

Tuulivoimalat tarvitsevat vierelleen aina samantehoisen toisen erilaisen sähköntuotantomuodon tuki ja säätö ongelmiin. Nyt ei tuule, mutta toisinaan tuulee ja välillä tuulee liian lujaa ja tuulivoimalat pysähtyy. Tiukka taloustilanne vaatii säästämään, ei tuulivoima lisää sähkön määrää, kun sen tuotto syrjäyttää tuki- ja säätövoiman (vesivoimaa ohijuoksutetaan), -kalliimpi syrjäyttää edullisimman. Systeemi on järjetön, miksi pidetään turhaa toista jos yhdellä hyvin toimivalla pärjää ilman apuja, kaikki turhat on karsittava pois rasittamasta taloudenhoitoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä