*

ElinaHytonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueiden kannatus

Nukkuvat on 2020-luvun pääministeripuolue

Hyviä uutisia Nukkuvista! 

Nukkuvien puolue – Nukkuvat ry:n säännöt on hyväksytty 20.11.2017 yhdistysrekisterissä. Voimme alkaa tosissamme kiihdyttämään kohti eduskuntavaaleja 2019. Kannattajakorttikeräys on käynnissä juuri sopivasti ja jos kansanedustajaehdokkuus kiinnostaa, käy antamassa tukesi ja tietosi kotisivuillamme.

Nukkuvat mukaan Ylen puoluegalluppiin!

Juuri julkaistu Ylen teettämä puolueiden kannatusmittaus vaikuttaa suorastaan kuolettavan tylsältä. 

Demareiden kannatus


 

Eilisaamun (28.8.2017) Helsingin Sanomien vaaligallupin mukaan demareiden puoluekannatus on hieman heikompi kuin Vihreiden. Kumpikin on noin 17 %, mutta oppositiopuolue Vihreiden kannatus on nousussa ja oppositiopuolue demareiden laskussa. Kukaan ei tietysti pysty sanomaan varmasti, mistä tällainen kannatuskehitys johtuu, mutta aina voi esittää arvauksia.

Moni haluaa olla suurin puolue -viikon parhaat "päästöt !

Kuluneella viikolla on julkaistu kahdet puoluekannatusmittaukset (HS-gallup ja  Yle ).

Kannatusmittausten jälkeen julkisuuteen on päästetty viikon varrella monenlaisia "päästöjä", kuka haluaa olla suurin puolue. Tässä kolmen parhaan kärki:

Puolueiden kannatuslukemat

Media on tänään kohissut puolueiden uusimmasta kannatusmittauksesta ja hallituspuolueiden kannatuksen vajoamisesta. Sehän selittyy hyvin median toiminnalla.

Toimittajat on koulutettu arvostelemaan hallitusta. Hallituksen saavutuksista ei niinkään kuulu uutisoida.

Mistä äänestäjät saavat tietoa valitakseen oman puolueensa? Mistä muustakaan, kuin median uutisoinnista, joka luonnostaan on hallituspuolueita kritsoivaa. Olisi ihme, ellei hallituksen kannatus vajoaisi.

Suistaako Juha Sipilä Keskustan pienpuolueeksi?

 

Perussuomalaiset hajosi, kun Jussi Halla-ahon näkemysten kanssa vaalien alla flirttailleet uuvatit löysivät pari päivää puoluekokouksen jälkeen hurskaan omantuntonsa. Pyhä Henki elähdytti soinilaisten herkkiä sieluja ja sai heidät puhumaan kielillä, kun he TV-kameroiden edessä lirkuttivat sujuvaa suvakkia päästäen huuliltaan kauniita ja koskettavia sanoja ihmisarvosta ja välittämisestä.

 

Puoluekannatusten vuoristorata Saksassa

Alkuvuosi on ollut puolueitten kannatuksessa varsinaista vuoristorataa Saksassa. SPD vaihtoi tammikuussa syksyn liittopäivävaaleja ajatellen kansleriehdokkaansa ja sittemmin myös puheenjohtajansa Sigmar Gabrielista Martin Schulziin.  Tämä aiheutti ennen näkemättömän Schulz-Hypen. SPD:n kannatus nousi parissa kuukaudessa runsaat 10%-yksikköä. SPD:n kannatus oli korkeimmillaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Silloin se hetken piti gallupeissa jopa kärkipaikkaa. Sen jälkeen sen kannatus on valunut pikkuhiljaa lähtötasolleen.

Kevään muutos Saksan puoluekentässä

Kevään aikana Saksassa on tapahtunut melkoinen muutos eri puolueiden kannatuksissa. Tammikuussa alkanut SPD ja Martin Schulz-hype on taittunut. Mutta toisaalta taas molempien valtapuolueiden CDU/CSU:n ja SPD:n kannatukset lähenevät nyt niiden viime vaaleissa saamia kannatuksia.

Saksan liitopäivävaalien jälkeinen uusi hallitus

Saksan osavaltiovaalit Schleswig-Holsteinissa ja Nordrhein-Westfalenissa ovat antaneet uutta potkua CDU:lle. Viimeisimpien julkaistujen mielipidemittausten mukaan CDU/CSU on repinyt jo 10 %-yksikön kaulan SPD:hen.

SPD on pitänyt jo jonkin aikaa esillä vaalien jälkeistä SPD:n, Vihreiden ja die Linken enemmistöhallituksen muodostamisesta syksyn vaalien jälkeen. Nyt se näyttää kuitenkin utopistiselta haaveelta. Vihreiden ainoa mahdollisuus päästä mukaan uuteen liittohallitukseen on sen liittoutuminen CDU/CSU:n ja SPD:n kanssa.

Hallituspuolueitten kannatus vahvistunut kokoomuksen johdolla

Ylen puoluekannatusmittauksen mukaan kaikkien hallituspuolueitten kannatus on vahvistunut.

Kokoomus on ottanut ykköspaikan, jopa yllättävän selvästi.

Kokoomus   21,1 %

SDP 18,6 %

Keskusta 18,4 %

Kysely mittaa eduskuntavaalikannatusta. Ennen kuntavaaleja joulukuusta huhtikuuhun Ylen mukaan mitattiin kuntavaalikannatusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä